Com escollir una tenda de campanya

Com escollir una tenda de campanya

Acampar amb la família o els amics és un passatemps d’estiu per a molts de nosaltres. Ja sigui que el càmping en si sigui l’atracció principal o que simplement sigui el seu campament base per a activitats properes, aquest article l’ajudarà a trobar la tenda de campanya adequada: la seva llar lluny de casa.

Capacidad de dormir en una carpa

A l’escollir la tenda de campanya, primer tria un model basat en la mida del teu grup i en si necessites o no espai addicional per a amics, equip o gossos addicionals. Tingues en compte, però, que no hi ha cap estàndard de la indústria que defineixi les dimensions de la botiga per persona.

A l’avaluar la capacitat de les botigues, el nostre consell general és el següent: Assumir un ajust adequat. Si busca més espai, consideri la possibilitat d’augmentar la capacitat de la botiga en 1 persona, especialment si vostè o el seu (s) acompanyant (s) habitual (és) de la botiga:

  • són persones grans
  • són claustrofòbics
  • … donar voltes i voltes a la nit …
  • Dormir millor amb un marge de maniobra superior a la mitjana.
  • porten un nen petit o un gos

Tendes de campanya Estacionalitat

Tendes de campanya de 3 temporades

Les tendes de campanya de tres estacions són, amb molt, l’elecció més popular, ja que són refugis lleugers dissenyats per a les condicions relativament temperades de la primavera, l’estiu i la tardor. Solen estar equipades amb amplis panells de malla per augmentar el flux d’aire. Els panells de malla mantenen allunyats als insectes (però tot i així poden deixar entrar sorra pulverulenta). Bé col·locades amb una pluja tensa, les tendes de campanya de 3 estacions poden suportar els aiguats però no són la millor opció per a l’exposició sostinguda a tempestes fortes, vents violents o neu pesada.

Les funcions principals de les carpes de tres estacions:

  • Per estar sec durant la pluja o la neu lleugera.
  • Et protegeix de les bestioles.
  • Proporciona privacitat.

Tendes de campanya de 3 i 4 estacions

Les tendes de campanya de temporada perllongada (3+ temporada) estan dissenyades per a un ús prolongat de 3 temporades, adequades per a l’estiu però també per a viatges a principis de la primavera i finals de la tardor quan pot haver neu moderada. El seu objectiu: oferir un equilibri entre ventilació, força i retenció de calor.

Típicament inclouen 1 o 2 pals més i menys panells de malla que els models purs de 3 temporades. Això els fa més robustos i càlids que els seus cosins de 3 temporades. Les carpes de temporada estesa són una bona opció per a aquells que fan viatges freqüents a destins exposats i d’alta elevació. Encara que són molt robustes, no estan tan fortificades per al dur clima d’hivern com les botigues de 4 estacions.

Tendes de campanya de 4 estacions

Dissenyades per suportar vents ferotges i càrregues substancials de neu, les botigues de muntanya poden ser utilitzades en qualsevol estació. La seva principal funció, però, és mantenir-se ferm davant d’un clima seriosament inhòspit, principalment a l’hivern o per sobre de la línia d’arbres.

Usen més pals i teles més pesades que les tendes de campanya de 3 temporades. Els seus dissenys de cúpula arrodonida eliminen els espais dels sostres plans on es pot acumular la neu. Ofereixen pocs panells de malla i les pluges s’estenen prop de terra. Això dificulta la ventilació i pot fer que se sentin càlids i congestionats en un clima temperat. Però quan els vents bruts comencen a udolar, una tenda de campanya de 4 estacions proporciona un lloc de refugi tranquil·litzador.

Característiques principals de la carpa

Alçada màxima

Si t’agrada poder aixecar-te quan et canvies de roba o gaudeixes de la lleugeresa d’un sostre alt, llavors busca una tenda de campanya amb un pic alt d’altura (llistat a les taules d’especificacions).

Les tendes de campanya tipus cabana tenen parets gairebé verticals per maximitzar l’alçada màxima total i l’espai habitable, (i alguns models vénen amb característiques familiars com divisors d’habitacions i un tendal, o una porta de vestíbul que pot ser vigilada com a tal).

Les tendes de campanya amb forma de cúpula ofereixen una força superior i capacitat per eliminar el vent, les dues coses que apreciarà en una nit de tempesta. Es mantenen altes al centre, però les seves parets tenen més d’un pendent que redueix lleugerament l’espai habitable.

La longitud de el pis de la carpa

Si ets alt (més de 6 peus) o t’agrada l’espai addicional, considera una tenda de campanya amb una longitud a terra de 90 polzades (en lloc de les més típiques 84-88 polzades).

Portes de la carpa

Quan triï el seu botiga, pensi en el nombre de portes que necessita, així com en la seva forma i orientació. Si acampas amb la família, les portes múltiples t’ajuden a evitar que et pugis els uns als altres per anar a el bany a mitjanit. Les tendes de campanya tipus cabana tendeixen a brillar en aquesta àrea. També tingues en compte el fàcil o sorollós que és obrir i tancar les portes amb una cremallera. Les cremalleres YKK de les portes resisteixen millor que altres els enganxalls i les ruptures.

Pals de la tenda de campanya

L’estructura dels pals d’una carpa ajuda a determinar com és de fàcil o difícil és llançar. Pràcticament totes les botigues familiars d’avui dia són independents. Això vol dir que no requereixen estaques per a la seva instal·lació. El gran avantatge d’això és que pots aixecar la botiga i moure-la a un lloc diferent abans de clavar-. També pots sacsejar fàcilment la brutícia de la mateixa abans de llevar-la.

Menys pals permeten configuracions més ràpides. També és més fàcil fixar els pals als clips que enhebrarlos a través de llargues mànigues de pals. Moltes carpes fan servir tant clips com mànigues curtes de pals en un esforç per equilibrar la força, la ventilació i la facilitat d’instal·lació. Les cantonades codificades per color i els clips per a pals també fan que la instal·lació sigui més ràpida. Els pals d’alumini són més forts i més duradors que la fibra de vidre.

Materials de la tenda

Quan vagis de compres, tingues en compte que els tendals de tela de major densitat i les plugims són més resistents que els de menor densitat. A més, la cinta de costura i les teles d’alt denier en els sòls de les botigues redueixen les possibilitats de fuites.

Vestibulos / Garatge

Els refugis o tendals s’adhereixen a la seva botiga de campanya per tal d’emmagatzemar o protegir les seves botes plenes de fang o pols o mantenir les seves motxilles fora de la pluja. Poden ser una part integral de la pluja o articles addicionals que es venen per separat.

Ventilació

Els panells de malla es fan servir sovint en el sostre, portes i finestres de les botigues. Això permet vistes i millora la ventilació creuada per ajudar a manejar la condensació. Per climes càlids i humits, busquin panells de malla més grans.

Llaços i butxaques interiors

Sovint es col·loca un llaç de llanterna a la part superior central de l’sostre d’una botiga per penjar una llanterna. Els llaços a les parets interiors de la botiga es poden utilitzar per fixar un prestatge de malla (anomenat “loft”, que es ven per separat) per mantenir els objectes petits fora de terra de la botiga. De la mateixa manera, les butxaques interiors ajuden a mantenir la botiga organitzada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *