Com escollir una llanterna de càmping

Com escollir una llanterna de càmping

La llum clàssica per acampar ha estat durant molt de temps una llanterna de gas amb finestres de vidre. Encara que és voluminosa, calenta a el tacte i sorollosa, emet una llum brillant i càlida que sembla durar per sempre.

Encara pots aconseguir aquestes fiables llanternes, però els recents avenços en la il·luminació LED ara et proporcionen moltes opcions de llanternes modernes que són prou lleugeres, brillants i compactes fins i tot per a la motxilla.

Aquest article et dóna els fonaments de la selecció de llanternes, des de les elèctriques a les de gas, fins als models tradicionals alimentats per espelmes.

Tipus de llanternes

Llanternes elèctriques

Pràcticament totes les llanternes de bateria d’avui dia utilitzen la tecnologia LED (díode emissor de llum). Els llums LED ofereixen nombrosos avantatges:

 • Llarga durada de la bateria
 • Molt bona sortida de llum
 • Pot suportar l’ús rude
 • Silenciós i sense escapament
 • Segur al voltant dels nens (els LEDs no generen calor)

Les seves úniques desavantatges reals: l’ús i l’eliminació de les bateries.

Llanternes de combustible

Les llanternes tradicionals de gas poden funcionar amb diverses fonts de combustible:

 • Combustible líquid: Tancs reomplibles de gas blanc / gas automàtic; de baix consum.
 • Propà: Tancs reomplibles; de baix consum.
 • Butà: Bidons sol ús; compactes; fàcils d’utilitzar.

Aquestes llanternes ofereixen un avantatge clau: la intensitat de la llum. Quan es necessita il·luminar tot el càmping, no es poden superar els lúmens que emet una llanterna de gas.

¿Els desavantatges?

 • Es necessita una àmplia ventilació (no utilitzar en llocs petits i tancats).
 • Generen calor (es requereix una precaució considerable quan s’operen prop de nens o de materials inflamables).
 • Són relativament sorollosos.
 • Relativament pesats i voluminosos.

Llanternes de vela

Aquests fan servir una o més espelmes per a proporcionar una llum suau i natural. Opcionalment, es poden utilitzar reflectors per maximitzar la brillantor relativament mínim.

Advantatges:

 • Llum suau i sense soroll = ambient agradable.
 • Adequat per a tasques de prop.

Inconvenients:

 • Mínima sortida de llum.
 • Has de mantenir les llanternes de vela a una distància segura dels materials inflamables (com la tela de la botiga).
 • Generen calor i poden estar calentes a el tacte.

Comparant el rendiment de la llanterna

A continuació es presenten els factors de rendiment que cal tenir en compte a l’comparar les llanternes.

Màxima sortida de llum

Com més alt sigui el lumen d’una llanterna, major serà la seva intensitat de llum (o brillantor). Recordeu que un major vataje sovint resulta en una menor eficiència energètica, el que significa un menor temps de funcionament o una menor durada de la bateria.

Durada de la llum

Això s’expressa com a temps de combustió (per llanternes de gas) o com temps mig de funcionament (per llanternes de bateria). Et diu quant de temps pots esperar que una llanterna proporcioni llum en 1 tanc de combustible (per als cremadors de combustible) o en 1 joc de bateries (per als models elèctrics). Aquestes dades d’especificació són proporcionats pel fabricant, el que li dóna una bona estimació.

La majoria dels models ofereixen un ajust baix i alt per a una major versatilitat d’il·luminació. Els temps de funcionament varien dramàticament segons l’ajust, així que no planegi assolir el màxim temps de funcionament mentre també es treu la màxima intensitat de llum.

Altres consideracions

Bateries

Amb les llanternes elèctriques, o qualsevol llum alimentada per piles, no intenti utilitzar bateries de liti o de ions de liti llevat que les instruccions de fabricant indiquin que la llum específica està dissenyada per funcionar amb bateries de liti. Si no és així, corre el risc de danyar, i fins i tot arruïnar, una llum al no coincidir amb les bateries de liti.

Les piles alcalines perden energia ràpidament en temperatures inferiors a 20 ° F. (Les bateries de liti, d’altra banda, funcionen bé al fred.) Per prolongar la vida de les bateries alcalines en el fred, llévelas sota la roba durant el dia i dormi amb elles dins d’un sac de dormir a la nit.

Mantes

Les llanternes de combustible depenen de mantells de tela per proporcionar la brillantor que les fa funcionar. Un cop cremats, els mantells es tornen fràgils i requereixen un maneig acurat. És intel·ligent portar diversos mantells de recanvi en qualsevol viatge.

Mida i pes

Per a les excursions en cotxe, la mida i el pes generalment no són una preocupació. No obstant això, en el cas de les excursions amb motxilla, sí que ho són. Per inundar de llum l’interior d’un campament o botiga, les llanternes de vela van ser durant molt de temps l’elecció tradicional. No obstant això, portar una espelma encesa dins de la botiga, fins i tot dins de la carcassa de la llanterna, és una pràctica arriscada. Les petites i compactes llanternes LED de nova generació són molt millors opcions avui en dia. O, una llanterna LED també podria proporcionar tota la llum que els motxillers necessiten.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *